Kako dobimo kolagen?

Kako dobimo kolagen in za kakšno snov gre? Kaj vsebuje ta prehranski dodatek oziroma iz česa je narejen? Ali je res popolnoma naraven, kot to obljubljajo oglasi? Ali nam njegovo jemanje lahko koristi in zakaj ga naše telo sploh potrebuje? Je pomembno, kakšnega izberemo oziroma ali je treba pri izbiri paziti na to, kakšnega izvora je? Na kaj vse je še treba paziti pri izbiri, da izberemo čim bolj kakovosten izdelek?

Prehranski dodatek naravnega izvora

kako dobimo kolagen

Če ste se kdaj spraševali, kako dobimo kolagen, velja povedati, da gre za snov naravnega izvora. Prisoten je v telesu vsakega od nas, torej gre za naraven dodatek. Pridobivajo ga na različne načine, od česar je tudi odvisno, kako učinkovit bo.

Prav zaradi tega je treba pred izbiro vedno preveriti, kakšnega izvora je, saj to lahko pomembno vpliva na njegovo učinkovitost in kakovost. Med najbolj učinkovitimi je zagotovo tisti, ki ga pridobivajo iz rib, zato pri nakupu velja poiskati takšnega. Pred nakupom zato pozorno in natančno preverite sestavine izdelka, ki ga kupujete, ter to, kakšni so njegovi dokazani učinki. Prav tako pa je treba preveriti tudi to, ali ima izbrani izdelek vse potrebne certifikate, ki dokazujejo njegovo kakovost in kakovost sestavin v njem. Na tak način boste lažje izbrali preverjen in zaupanja vreden izdelek, s katerimi boste dosegli učinke, ki jih želite doseči.

Izberite čim bolj kakovostnega!

Vsekakor je pri izbiri treba paziti na to, da izberemo čim bolj kakovosten prehranski dodatek. Vendar pa za razliko od nekaterih drugih prehranskih izdelkov, nikakor ni treba gledati na to, da ta vsebuje čim manj sestavin. Že res, da ni potrebe, da bi izbrani izdelek vseboval umetne arome in barvila ali druge podobne snovi, ki jih vaše telo nikakor ne potrebuje, vsekakor pa je dobro, če poleg samega kolagena vsebuje še kolagenske peptide:

kolagen v koži
  • ki poskrbijo za zelo dobro absorpcijo v krvni obtok in kožo,
  • ki stimulirajo fibroblaste,
  • skrbijo za tvorbo novega kolagena,
  • skrbijo za tvorbo elastina,
  • pomagajo pri tvorbi hialuronske kisline,
  • pomagajo pri manjšem nastanku gub,
  • kožo naredijo bolj elastično.