Pakirni materiali za spletne trgovine

Imate spletno trgovino? Ali šele razmišljate o tem, da bi jo odprli? Iščete čim bolj ugodno rešitev za pakiranje vaših izdelkov in njihovo pošiljanje po pošti? Vas zanima, kako kar se da najbolje zaščititi izdelke, da se med dostavo ali pošiljanjem po pošti ne bi poškodovali? Kakšni pakirni materiali so sploh na voljo v ta namen? Ali so najbolj primerne kartonske škatle ali kakšna druga embalaža?

Vse to so vprašanja, s katerimi se ukvarjajo prav vsi spletni trgovci. Tisti, ki šele odpirajo spletno trgovino, običajno niti ne vedo, kakšni pakirni materiali dandanes vse obstajajo, zato običajno izberejo klasične rešitve – kartonsko škatlo, v kateri je izdelek zaščiten še z vrečko ali folijo, lahko pa tudi na kak drug način. Podobne rešitve pa uporabljajo tudi spletni trgovci, ki že dolgo delujejo na trgu. Pa je takšna embalaža res najboljša rešitev v ta namen ali je pametneje uporabiti kaj drugega?

Kartonska embalaža

Kartonska škatla je vsekakor odlična rešitev za pošiljanje izdelkov po pošti, pomembno pa je, da je kakovostna in primerne velikosti. Treba je izbrati primerno debelino kartona, saj je od tega odvisno, kako odporen je, pomembna pa je tudi njena velikost. Če je namreč prevelika, se bo namreč izdelek v njej med transportom premikal in se zaradi tega lahko tudi poškodoval. Če je premajhna, pa boste vanjo težko spravili izdelek, poleg tega pa ta med transportom ne bo dobro zaščiten.

Dodatna zaščita izdelkov

Kartonska škatla je namenjena pakiranju izdelkov, hkrati pa poskrbi tudi za določeno zaščito. Da bodo izdelki v njej res dobro zaščiteni, pa lahko poskrbimo še na druge načine. Če so izdelki občutljivi na vlago, jih je treba zapakirati v vrečko ali nepremočljivo folijo. Dobro izbiro predstavlja tako imenovana mehurčasta folija, na kateri so mehurčki zraka – ti dodatno zaščitijo izdelek pred poškodbami, zato se navadno taka folija uporablja za pakiranje bolj občutljivih izdelkov. Da se izdelek v škatli ne bo preveč premikal, pa poskrbi pakirni material. Pri tem imate na izbiro več različnih vrst pakirnega materiala, ki se ga lahko uporabi v ta namen.