Kurkuma

Ste pri izbiri začimb pozorni? Spremljate razne navdihe in nasvete, katere začimbe kdaj in kje uporabiti? V kakšnih kombinacijah? Pravilno, sja te lahko močno izboljšajo okus. Poznamo pa tudi takšne, ki poleg okusa lahko močno in pozitivno vplivajo na naše zdravje. Če pomislimo, katere so to, bo zagotovo mednje sodila tudi kurkuma (rekli bi ji lahko kar gospa, glede na dobre učinke, ki jih ima).

Narava nam je podarila ogromno in če se le ozremo okrog sebe, bomo našli veliko super priložnosti za zdravo življenje. Pravzaprav vsaka rastlina služi nečemu in vsak od nas je kdaj izrabil »moč« določene. In šele, kako odlične so razne začimbe. Tako moč izboljšajo okus in pričarajo prav posebno aromo. Vsaka po sebi ima svoje posebnosti in vsaka odgovarja določeni hrani. Ko ugotovimo, katera odgovarja kateri drugi sestavini, jo bomo zagotovo od tistega trenutka naprej vedno imeli pri roki v kuhinji.

Kar je pa najbolje, recimo pri kurkumi, da ima blagodejne učinke tudi na naše zdravje in sicer, krepi našo odpornost. Včasih naš imunski sistem močno oslabi in imamo občutek, da zbolimo že pri minimalni možnosti. Podpira tudi krvni obtok, kar je še dodatna prednost in odlična novica predvsem za tiste, ki se borijo s tovrstnimi težavami. Odlično tudi podpira srce, ki je glavna mišica našega telesa in vemo, kako zelo obremenjeno je. Zelo dobro čisti jetra, ki so vsekakor potrebna čiščenja, glede na to, da se v njih nabirajo razni strupi. Kar pa je še odlična prednost, je tudi, da je močan in zelo učinkovit antioksidant.

Za nekatera bolezenska stanja, pomanjkanja in druge tegobe, potrebuje veliko raznih prehranskih dopolnil. Za kar nekaj njih, pa je dovolj, da je pri roki kurkuma, ki tako dobro vpliva na razne dele našega telesa.

Če prej kurkume nismo poznali, pa smo do sedaj zagotovo že zanjo slišali, glede na to, da nam je na voljo v večjem številu raznih trgovin.